06 15474067
info@lindylentfert.nl

Mens, werk en gezondheid

Deze drie begrippen lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden en coachen van medewerkers en in adviserende en leidinggevende functies. Zowel in het bedrijfsleven als bij overheidsorganisaties.

Ik vat mijn werk de laatste jaren vaak samen in één zin;

Mensen en organisaties bijstaan als het even niet zo lekker loopt.

Dat doe ik als vertrouwenspersoon, coach rondom kanker en als verzuimadviseur.

Ik werk vanuit drie voor mij belangrijke waarden; vertrouwen, respect en keuzevrijheid. Vaak hoor ik dat ik toegankelijk, verbindend, oplossingsgericht en een goed luisteraar ben. Dit zet ik graag in tijdens mijn gesprekken.

Als ik merk dat iemand de deur uit gaat met het gevoel verder te kunnen geeft mij dat veel voldoening en energie. Ik word blij wanneer er oplossingsrichtingen gevonden zijn, als er ruimte is voor een volgende stap of als puzzelstukjes op hun plaats gevallen zijn.

Vertrouwenspersoon

Een kleine 10 jaar geleden werd ik tijdens een reorganisatie door mijn toenmalige werkgever gevraagd als vertrouwenspersoon. Een rol die mij op het lijf geschreven bleek. Ik weet hoe fijn het is om met plezier naar het werk te gaan en daar jezelf te kunnen zijn. Door mijn werk weet ik inmiddels ook hoe groot de impact van een niet veilige of integere omgeving voor een medewerker of organisatie is. Daarom ondersteun ik organisaties om een veilige werkomgeving te creëren en sta ik medewerkers bij, mocht het toch misgaan.

Coach rondom kanker

Eind 2016 kreeg ik zelf de diagnose kanker. Mijn wereld stond op z’n kop. Er volgde een intensief jaar waarin ik geleefd werd en van afspraak naar afspraak ging in een uitgebreid behandeltraject. Ik ben online op zoek gegaan naar onder andere yogalessen tijdens de behandelingen. Deze heb ik gevolgd bij een inloophuis, een interview hierover zie je hier. Tegen de tijd dat ik weer helemaal aan het werk was voelde ik al snel dat ik moest herijken; wat vind ik belangrijk, waar word ik blij van en wat kan ik met al mijn ervaring doen? Wat past (nog) bij mij en waar kan ik van toegevoegde waarde zijn? Naast het werk als extern vertrouwenspersoon ben ik gestart als coach, met als specialisatie coaching rondom kanker. Een keuze die vanaf de eerste dag goed voelde.

Mensen begeleiden die vragen hebben, die op zoek gaan naar de balans in de periode tijdens en na de behandelingen. Waar zitten de pijnpunten?  Is het de vermoeidheid of de sluimerende angst die verlammend werkt? Hoe reageren de mensen om jou heen en hoe ga je daar mee om? Maar ook de vraag “wie ben ik nu” en vragen over zingeving, in zowel privé als werksituaties, komen vaak aan de orde. Een zoektocht die ik maar al te goed herken. Ook ik moest op zoek naar de balans en mijn grenzen weer opnieuw leren ontdekken. Fysiek en mentaal. Dat ging met ups en downs en tegelijkertijd kijk ik terug op een periode waarin ik ook veel geleerd heb over mijzelf. Ervaringen die ik nu inzet in mijn coachgesprekken.

Lindy Lentfert | extern vertrouwenspersoon | Coach rondom kanker | Oldenzaal | Twente | Hengelo | EnschedeLindy

Ik ben ruim 25 jaar getrouwd met Bart en samen hebben wij drie zonen die één voor één uitvliegen en hun weg in het leven vinden.  Wij wonen aan de rand van Oldenzaal en genieten van alles wat de stad en de natuur ons te bieden hebben. In mijn vrije tijd lees, sport, wandel, kook en reis ik graag en hou ik ervan om af te spreken met vrienden en familie.  Een leven lang leren en ontwikkelen is één van mijn motto’s.

Opleiding

Na het behalen van mijn Heao-diploma ben ik doorgegaan met opleidingen in mijn vakgebied;  de opleidingen tot NLP practitioner en master, Systemisch werk, Coachen op competenties, Human Resources Management, Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit en Oplossingsgericht verzuimmanagement bieden een basis voor de begeleiding die ik bied.

Op dit moment volg ik de NOBCO geaccrediteerde coachopleiding bij ICM en de opleiding tot Excellente coach rondom kanker bij de CRK academie.

  • Benieuwd of ik iets voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

  • Heb je een vraag?

Neem gerust contact met mij op voor een oriënterend gesprek.